Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kommuner lägger egna klimatbudgetar

  Som en del av ett forskningsprojekt vid Uppsala Universitet så har ett flertal svenska kommuner fått en egen klimatbudget uträknad åt sig. En av dessa kommuner är Skellefteå kommun i Västerbotten.

  Ramarna för projektet är att se hur försökskommunerna ska kunna anpassa sig för att nå målen i Parisavtalet. Enligt Jan Tarras-Wahlberg, som jobbar på Skellefteå kommun med samhällsplanering och hållbarhet, är de största utmaningarna inom industrin och transportsektorn.

  – Det är industrin och transporter och arbetsmaskiner som kanske är svåra att konvertera till eldrift. Då har ju kommunen kanske inte jättestor del i det. Men vi måste vara med och trycka på och samarbeta med dem som bor och verkar i kommunen, säger Krister Gustafsson till SRs program Klotet

  Om den uträknade budgeten skulle sättas i kraft, skulle Skelleftå kommun behöva minska sina koldioxidutsläpp med 16,4 procent per från år 2020 till 2040, för att uppnå målen i Parisavtalet. Det kommer innebära stora förändringar för en stor kommun med över 70 000 invånare.


  SMB rapporterar om klimatförändringarna. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

  >>Läs mer om vad vi vill göra här

   

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!