Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Konferens påminner om att saker kunde varit värre

  Foto: Steve Daniels

  Klimatförändringar och annan mänsklig påverkan hotar planetens arter, men samtidigt som biodiversiteten är hotad, får vi inte glömma att det görs framsteg.
  Nästa vecka hålls  Conservation Optimism Summit i London, där budskapet är att vi också ser positiva resultat – som innebär att vi åtminstone gör något rätt.

  Det är sant att biodiversitet världen över minskar kraftigt, men vi måste fråga oss hur situationen hade sett ut om det inte fanns några skyddade områden, om det inte fanns någon Konvention om internationell handel med utrotningshotade arter (CITES), Säger Mikael Hoffman, en av organisatörerna av konferensen, till The Guardian.

  Svaret är enkelt. Det skulle varit mycket värre. Han poängterar hur vi glömmer bort den framgång som hela tiden sker och det gör att många tror att det inte finns något man kan göra för att rädda utrotningshotade arter.
  Vi måste tillåta oss att fira när det går bra och inte måla upp en alltför dyster bild om att det är kört. För det är det inte, enligt Ej Milner-Gulland, professor i biodiversitet, Oxford Universitstet.
   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.