Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  L säger nej till att stoppa sänkning av bensinskatten

  20200403 Nyamko Sabuni, partiledare Liberalerna. Foto: Magnus Fröderberg Foto: Magnus Fröderberg / Liberalerna / Pressbild

  Liberalerna nobbar Miljöpartiets initiativ – trots att partiet håller med i sak.

  Kampen om energiskatten på drivmedel fortsätter. Under måndagen meddelade Liberalerna att man inte ställer sig bakom Miljöpartiets riksdagsförslag om att förhindra en skattesänkning, rapporterar Sveriges Radio. Detta trots att L säger sig hålla med i sak, och dessutom lämnade budgetsamtalen med M, KD och SD med hänvisning till just bensinskatten.

  Beskedet innebär att sänkningen troligtvis kommer genomföras. Vänsterpartiet har redan beslutat att rösta mot sänkningen, men Socialdemokraterna och Centerpartiet har ännu inte meddelat sin inställning.

  Bakgrunden till MP:s initiativ är den nya M/KD/SD-budgeten som föreslår en sänkning av skatten på bensin och diesel. Bensinskatten är ett av Sveriges viktigaste klimatstyrmedel och forskare har kritiserat sänkningen för att låsa fast samhället i ett fossilberoende.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!