Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Länderna som tar priset i fossil-subventioner

  Flera länder subventionerar fortfarande användandet av fossila bränslen. På ”European Fossil Fuel Subsidies Awards” korades värstingarna.
  För att belysa hur regeringar i EU använder skattebetalares pengar för att fortsätta bränna fossila bränslen arrangerade Climate Action Network (CAN) tillsammans med ett antal frivilligorganisationer en medaljceremoni.
  Priset är framröstat av allmänheten och delades ut i de tre kategorierna smutsigaste, dödligaste och lömskaste subventionerna. Guldmedaljerna gick till Polen, Norge och Irland med motiveringarna:
   

  ”Polen missbrukar medel för att fortsätta vara Kungen av Kol”

  ”Norges skattebetalare står för oljeexploateringen i Arktis”

  ”Irlands befolkning betalar notan för förbränning av torv”

  På prispallen hittas också Rumänien, Tyskland, Estland, Ungern, Turkiet och Slovakien.

  Dessa utmärkelser visar att finansiella åtaganden inte överensstämmer med regeringens löften att ta itu med klimatförändringarna i linje med Parisavtalet. Med utmärkelserna exponerar vi en hel del dolda subventioner för fossila bränslen och uppmanar alla europeiska regeringar att fasa ut dem snabbt och senast 2020, Säger Wendel Trio, chef för CAN.

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.