Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Malaysia stoppar nya palmoljeodlingar

  Malaysias regering kommer inte att tillåta någon mer expansion av palmoljeodlingar. Detta meddelade industriministern Teresa Kok tidigare i september, enligt tidningen Malaymail. 

  Vi är förpliktigade till att ha kvar åtminstående 50 procent av landytan som skog, så vi kommer inte tillåta någon mer expansion av palmoljeplantage, säger Malaysias industriminiter Teresa Kok enligt tidningen Malaymail. 

  Detta betyder dock inte att Malaysia blivit motståndare till befintlig palmolja. Industriminister Kok åker i dagarna till Europa med syfte att ”marknadsföra palmolja och palmoljebaserade produktukter till nyckelmarknader och adressera anti-palmolja uppfattningar i regionen”, enligt Malaymail.

  Expansion av palmoljeodlingar har bidrag till till avskogning, förlust av biologisk mångfald och ökade växthusgasutsläpp, enligt en rapport från EU-kommissionen.


  SMB lyfter fram viktiga miljönyheter. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

   
   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!