(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Många kan tänka sig ändrade matvanor för att bidra till en bättre miljö

Foto: EU-kommissionen

När Coop i augusti frågade 7 000 av sina medlemmar visade det sig att tre av fyra vill äta mer ekologiskt och att många kan tänka sig ändrade matvanor för att minska sin miljöpåverkan.

Två av frågorna som ställdes var:

Skulle du vilja att en större del av dina livsmedelsinköp var ekologiska eller KRAV-märkta?
Ja, mycket mer 37 %
Ja, något mer 37 %
Nej, jag handlar redan tillräckligt 17 %
Nej, jag handlar inte alls ekologiskt eller KRAV-märkt 9 %

Hur troligt är att du skulle börja göra detta inom de närmaste sex månaderna?
Slänga mindre mat 69 %
Köpa livsmedel efter aktuell säsong 68 %
Äta mer vegetarisk mat 65 %
Handla mer närodlat 62 %
Äta mindre kött 56 %
Äta mindre mat 49 %

Louise König, hållbarhetschef på KF och Coop, kommenterar undersökningen i ett pressmeddelande:

– Genom de aktiva val konsumenter gör kan vi alla bidra till att rädda jordens resurser och själva må bättre.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.





    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Du kan nu spara nyheter!

    Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

    OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.