Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Maud Olofsson ger besked om gasborrning

  Imorgon tisdag väntas Näringsminister Maud Olofsson (c) ge besked om hur det blir med företaget Shells planer på att borra efter gas i Skåne, detta rapporterar Dagens Opinion. Riksdagsledamoten Gustav Fridolin (mp) har frågat Olofsson om hon är beredd ”att verka för ett stopp av storskalig utvinning av fossilgas i Sverige”.

  Carl Piper, ordförande för nätverket Heaven or sHell, uttalar sig inför debatten:

  ”Morgondagens debatt kan sålla agnarna från vetet. Är Maud Olofsson för eller emot storskalig utvinning av fossil gas? Var står riksdagens åtta partier i frågan? Hur ställer sig de skånska ledamöterna? Vi är många som ser fram emot tydliga besked”.

  Miljöminister Andreas Carlgren (c) har tidigare uttalat sig negativt om gasborrandet:

  ”Du vet ju att vi vare sig vill ha naturgas eller mer olja här. Vi har ett program för att tvärtom göra oss oberoende av fossila bränslen. Alliansregeringen går ju i spetsen för att göra oss oberoende av fossila bränslen.”

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.