Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Maud Olofsson nominerad till årets greenwashpris

  Varje år delas priset ”Svenska Greenwashpriset” ut av förbundet Jordens Vänner. Priset går till den aktör med svensk koppling som satsat mycket på att skapa sig en grön image, utan att för den delen gjort seriösa miljöåtgärder. Förra året ”vanns” priset av ingen mindre än miljöminister Andreas Carlgren, för att han försvarade Förbifart Stockholm som en miljöåtgärd.

  Även i år är en Centerpartist nominerad – partiets partiledare Maud Olofsson. Här är nomineringen:

  Maud Olofsson redogjorde i riksdagen den 1 februari i år för sin och regeringens syn på fossil gas och konstaterade ”att vi inte ska ha någon storskalig utbyggnad av gas eftersom vi inte kommer att behöva det och inte tycker att den är miljömässigt rätt.” Drygt två månader senare hade regeringen gett sitt godkännande för att det svenska nätet för fossil gas skulle utvidgas då det tyska energibolaget E.ON fått tillstånd att bygga och driva en fossilgas-ledning genom södra Sverige. Att detta beslut strider mot regeringens eget vallöfte från 2010 om avveckling för fossila bränslen till 2020 är en sak. Att Maud Olofsson i riksdagen påtalade att ”Det råder ingen tvekan om vad regeringen vill. Det är mer förnybart, mer energieffektivisering och mindre fossila bränslen” visar på dubbla budskap och ett märkligt sätt att åstadkomma ett miljövänligare Sverige.

  Andra nominerade är: IKEA, Vattenfall, Preem och Mitsubishi. Vill du vara med och fälla avgörandet? Rösta här.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.