Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Världsekonomiskt Forums årliga globala riskrapport för 2024 är nu publicerad. I den slås återigen fast att miljörisker är bland vår tids största globala utmaningar. Bland miljöriskerna framhävs särskilt klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald.

  Sedan 2006 publicerar Världsekonomiskt Forum, en global organisation för offentlig-privat samverkan, den årliga riskrapporten. Den ger en djupgående överblick av globala risker och utmaningar, och erbjuder viktiga insikter för beslutsfattare och ledare världen över.

  Miljöriskerna som beskrivs i rapporten inkluderar extremväder såsom översvämningar, torka och värmeböljor. Rapporten lyfter fram hur klimatförändringar accelererar dessa fenomen och ökar deras frekvens och intensitet.

  Förlust av biologisk mångfald och ekosystemtjänster tas upp som andra kritiska miljörisker. Det här är riskområden som påverkar allt från livsmedelssäkerhet till global hälsa.

  Vad som är särskilt oroväckande är att miljöriskerna dessutom förväntas öka med tiden. Om tio år finns det inga andra risker som är så dominerande som miljöhoten. Orsaken är att miljöhoten ser ut att öka och att detta påverkar flera andra kritiska aspekter i samhället såsom livsmedelssäkerhet och ekonomi.

  Rapporten uppmanar till snabba, samordnade globala insatser för att möta dessa utmaningar. Rapporten varnar för att dessa miljörisker, om de inte hanteras effektivt, kan leda till omfattande sociala och ekonomiska problem, samt förvärra andra globala risker.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.