Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Moçambique får sin första solpanelsfabrik

  Tanken är att fler skolor och sjukhus på landsbygden ska få tillgång till el.

  Moçambiques första solpanelsfabrik invigdes för några dagar sedan av landets president Armando Guebuza. Fabriken ligger utanför huvudstaden Maputo och enligt en artikel i All Africa är det tänkt att solpanelerna ska användas framför all ute på landsbygden för att ge el till främst skolor och sjukhus.

  President Guebuza ska under invigningen ha förklarat att satsningar på solenergi i landet hittills varit framgångsrika:

  – [U]sing solar panels, we have already illuminated 207 villages, 344 schools and 403 health units.

  Enligt Landguiden så lever över hälften av Moçambiques befolkning i fattigdom. De fattigaste moçambikierna bor på landsbygden samtidigt som i princip alla investeringar är koncentrerade till huvudstaden Maputo.

  Bygget av fabriken har till stor del finansierats med hjälp av the Export-Import Bank of India, och enligt artikeln i All Africa har 17 tekniker från Moçambique fått åka till Indien för utbildning i produktion och underhåll av solpanelerna.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.