Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Moderaternas EU-parlamentariker rasar mot miljörörelsen

  Foto: Peter Knutson

  Christofer Fjellner menar att stora delar av miljörörelsen bryr sig mer om vilken färg regeringen har än om ambitionerna i miljöpolitiken.
  EU-parlamentarikern Christofer Fjellner (M) har den senaste veckan riktat hård kritik mot den svenska miljörörelsen. Anledningen, enligt Fjellner, är tystnaden kring regeringens ”otydliga” målsättningar inför EU:s toppmöte där klimat- och energimålen till år 2030 ska beslutas. I en debattartikel i Aftonbladet skriver han:

  Att Naturskyddsföreningen och stora delar av miljörörelsen tiger och väljer att inte kritisera det klimatpolitiska haveriet skadar väl egentligen bara dem själva.

  På sin hemsida utvecklar han resonemanget:

  Det är pinsamt uppenbart att delar av miljörörelsen bryr sig mer om vilken färg det är på regeringen än om ambitionen i miljöpolitiken. Det är ett problem och det omöjliggör en seriös miljödebatt och något som i det långa loppet är allvarligt hot mot vår miljö.

  Även Supermiljöbloggen har fått sig en släng av Christofer Fjellners kritik, bland annat då Miljörapporten Direkt intervjuade honom:
  –  Samtidigt hörs inte ett ljud från Supermiljöbloggen eller Naturskyddsföreningen som tidigare kritiserat alliansregeringens linje och påstår sig var obundet miljövänliga.
  Fjellner skriver även på Twitter:

  Regeringens totala haveri i klimatpolitiken och inte ett ord från @Supermiljoblogg. Kanske läge att skippa ”oberoende” miljövänlig?

  Förmodligen hade Christofer Fjellner dock missat att Supermiljöbloggen var först ut av alla att rapportera om den kritik som riktades mot regeringens linje inför EU:s toppmöte, både från Vänsterpartiets Jens Holm och Centerpartiets Lena Ek.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.