Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  MP-avhoppare startar nytt politiskt parti

  Partiet Vändpunkt är namnet på Sveriges nyaste parti, grundat av avhoppade miljöpartister. Syftet är enligt företrädarna att agera kraftfullt mot klimatkrisen, i kombination med minskade sociala och ekonomiska klyftor.

  Under onsdagskvällen kom nyheten att ett nytt politiskt parti startats. I fronten står tidigare MP-toppen Carl Schlyter, som för en månad sedan lämnade Miljöpartiet i protest mot Januariavtalet.

  Tillsammans med bland annat Thomas Hahn, docent i ekologisk ekonomi på Stockholm Resilience Center, hoppas Schlyter skapa ”ett helt nytt kraftcentrum i svensk politik”. Med i Vändpunkts styrelse sitter också två andra avhoppade miljöpartister, Annika Lillemets och Valter Mutt.

  Partiet Vändpunkt skriver på DN Debatt att de saknat ett visionärt parti som kan ta ett helhetsgrepp på miljö- och klimatpolitiken. Bland reformer de vill göra nämns bland annat en ny investeringsplan för fossilfritt Sverige 2030, gröna skattereformer, och omformning av näringslivet.

  Ett annat förslag är kraftigt höjda koldioxidskatter som sedan återförs till medborgarna, inklusive en glesbygdsbonus.


  Supermiljöbloggen bevakar svensk miljöpolitik. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.