Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  MP tänker inte regera på en budget som innebär ökade utsläpp. Det beskedet ger språkrören på en presskonferens.

  Efter C:s budgetsväng röstades budgeten från M, KD och SD igenom i riksdagen. Nu meddelar Miljöpartiet att de lämnar regeringen.

  Vi har sökt regeringsmakten för att få igenom grön politik. Det är däremot inte Miljöpartiets uppgift att genomföra en SD-förhandlad budget, säger Märta Stenevi på en presskonferens.

  Med M/KD/SD:s bensinbudget kapas statens miljösatsningar med 3,5 miljarder och skatten sänks på fossila bränslen, vilket WWF kallar ”ett dråpslag” mot Sveriges miljö- och klimatarbete. Klimatforskare som SMB pratat med varnar för att högerpartiernas budget låser in Sverige i fossilsamhället.

  Med Centerpartiets agerande får också SD – som bland annat kallat SMHI:s klimatarbete för ”tendentiös opinionsbildning” – för första gången inflytande över miljöbudgeten.

  Energiskatten på fossila drivmedel är ett av statens viktigaste styrmedel för att minska Sveriges koldioxidutsläpp. Konjunkturinstitutet, som Moderaterna annars gärna hänvisar till, har pekat ut just bensinskatten som ett av de mest effektiva sätten att få ner utsläppen.

  Med MP:s avgång från regeringen talar mycket för att statsministeromröstningen behöver göras om, skriver SvD. MP meddelar att de är beredda att rösta fram Magdalena Andersson igen.

  Läs mer om dramatiken i rikspolitiken

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!