Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Skärpta utsläppsmål och en nationell klimatbudget. Det vill Miljöpartiet införa, meddelande Per Bolund och Märta Stenevi i årets sommartal.

  Sveriges nuvarande klimatmål säger att landet ska ha nettonollutsläpp 2045. Miljöpartiet vill nu tidigarelägga målet med tio år till 2035, rapporterar TT.

  Partiet vill också att Sverige ska använda en nationell koldioxidbudget för att räkna ut hur mycket utsläppen måste minska per år. Stenevi och Bolund nämnde också skarpa mål för fossilförbud och större stöd till kommuners klimatanpassning, en satsning SMB tidigare rapporterat om.

  Märta Stenevi kritiserade andra partier för att inte satsa tillräckligt mycket på åtgärder för att bromsa klimatkrisen.

  Det stora problemet med de klimatmål vi har i dag är att vi inte får med oss riksdagen på den politik som behöver föras för att sänka utsläppen, säger Märta Stenevi.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!