Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  NASA söker vårdnadshavare till jorden

  Foto: NASA

  Funderar du på att utöka familjen? Nu har du chansen att adoptera en bit av jorden och älska den som om den vore din egen. Satsningen har dragits igång av NASA inför Jordens Dag 2017 och är tänkt som ett sätt att öka medvetenheten kring miljö och klimat.
  Genom att klicka sig in på NASA:s hemsida och fylla i sitt namn kan man nu ’adoptera’ en bit av jorden, eller rättare sagt en satellitbild av densamma. Totalt har myndigheten skapat 64000 bitar som var och en väntar på en ansvarsfull beskyddare. NASA:s förhoppning är att planeten ska få de vårdnadshavare den förtjänar lagom till Jordens Dag som i år firas den 22 april.
  Den som väljer att ’adoptera’ har en rent symbolisk process att vänta, helt utan någon typ av ensamrätt eller juridisk koppling till den slumpmässigt tilldelade platsen. Det man dock får är ett adoptionscertifikat och möjligheten att hänga med i utvecklingskurvan genom temperaturuppdateringar, växtlighet och atmosfärisk information om din alldeles egna plätt.
  Sannolikheten för att du får en 88 km bred bit djupblått hav är i sanningens namn väldigt stor, men bli inte besviken för det. Alla bitar är lika viktiga för ett välmående ekosystem, och jag tänker ta hand om min bit som om den vore min egen pelargon.
  Adoptera en bit av jorden här.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!