(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Neil Young anklagar Kanadas regering för miljöförstöring och mord

Foto: Danny Clinch

Rocklegenden menar att oljesandsutvinningen i delstaten Alberta innebär en katastrof för regionen och dess ursprungsbefolkning.
Supermiljöbloggen har tidigare skrivit om hur Neil Young engagerat sig i frågan om oljesandsutvinningen i Kanada, en verksamhet vars konsekvenser han liknat vid Hiroshima efter det att bomben föll.
Enligt CTV News har Young på nytt uttalat sig i frågan och denna gång har han valt att rikta hård kritik mot Kanadas regering för att man låter detta fortgå. Så sent som i förra månaden beslutade regeringen att godkänna ett projekt som innebär att oljebolaget Shell kan dubbla produktion av bitumen (en form av petroleum med en tjäraliknande konsistens), till 300 000 fat om dagen från ett av sina projekt i regionen, trots att detta enligt en utredning kommer innebära allvarliga och oåterkalleliga miljöskador.
Under söndagen befann sig Young i Toronto där han ska medverka på den första av fyra välgörenhetskonserter, och där de insamlade pengarna ska användas till den rättsliga process mot Shell som drivs av ursprungsbefolkningen i Athabasca Chipewyan First Nation. På en presskonferens sa Young då:

– I see a government completely out of control. Money is number one, integrity isn’t even on the map.

Enligt CTV News ska Young även ha sagt att Kanadas regering tar död på människorna i First Nation genom att tillåta den snabba expansionen av oljesandsutvinningen.

– The blood of these people will be on modern Canada’s hands.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Du kan nu spara nyheter!

  Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

  OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.