Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Inför FN:s klimatkonferens COP26 uppmanar nu ledare för fler än hundra nordiska företag, städer, universitet, företagsföreningar och företagsnätverk i ett öppet brev statschefer och regeringar att göra det dyrare att släppa ut koldioxid.

  Det öppna brevet är en del av initiativet Call on Carbon och har signerats av cheferna för bland annat SEB, Scania, IKEA, Lantmännen, Climate Leadership Coalition, Skift Business Climate Leaders och Hagainitiativet.

  Aktörerna bakom brevet uppmanar världens regeringar att stödja sina nettonollmål med effektiva, pålitliga och ändamålsenliga instrument för koldioxidprissättning. 

  I brevet markerar näringslivstopparna även mot de stora subventionerna för fossila bränslen, som idag är större än priset för att släppa ut koldioxid. Enligt brevet är koldioxidprissättning en kostnadseffektiv väg mot nettonollutsläpp och skulle dessutom göra det lättare för företag att göra miljösmarta investeringar. 

  Företagsledarna vill att Glasgow-mötet ska användas som en språngbräda för bättre klimatpolitik:

  Vi är bara en investeringscykel bort från 2050 och om vi inte har en stegvis förändring för koldioxidprissättning kommer vi inte att få de investeringar som krävs för att mildra klimatförändringarna i tid. Vi tror att timingen är helt rätt. Detta skulle göra COP26 i Glasgow till en sann game changer.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.