Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Nu kan det bli lättare att åka tåg i Europa

  Platform Rail- Cars Deutsche Bahn Regional Train Foto: Max Pixel

  EU-parlamentet säger ja till förslag som ska förenkla tågresande. 
  Förra veckan röstade EU-parlamentet för ett antal förslag som underlättar för resenärer som vill resa med tåg. Bland annat kommer det bli enklare att boka tågresor i Europa, genom att tågbolagens bokningssystem öppnas upp.
  Parlamentarikerna röstade också för att göra det lättare att boka om vid förseningar och missade anslutningar. Dessutom blev det ja åt ett förslag som kommer göra det enklare att ta med cykeln på tåget.
  Nästa steg i processen är att medlemsländernas transportministrar diskuterar och förhandlar om förslagen.
  Att förenkla tågresande är välkomna förslag bland resenärerna. Svenskarnas internationella tågresande ökar kraftigt, men många upplever fortfarande bokningen som krånglig.


  SMB pushar för mindre flyg och mer tåg. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.