Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Nya ministrar ansvar nu för Sveriges kärnkraft

  Annie Lööf har nu blivit Sveriges nya näringsminister vilket innebär att hon tar över rollen efter den avgående Maud Olofsson.

  Som näringsminister och partiledare för Centerpartiet bär nu Annie, tillsammans med den nytillsatta IT- och energiministern Anna-Karin Hatt, ansvaret att styra upp den svenska kärnkraften som är en av de mest ineffektiva i världen.

  I dagarna har det handlat mycket om Maud Olofssons försök att tala med de tre energijättar som tillsammans äger Sveriges kärnkraftsreaktorer. Mitt i allt kaos lämnar nu Maud över stafettpinnen till Annie, som nyligen kört ut Maud ur regeringen.

  Annie har tidigare varit i kontakt med energijätten Eon, men då i en affär som anses farligt nära en mutskandal. Hon fick nämligen låna en gasdriven bil för privat bruk.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.