Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Nytt cykelrekord i Uppsala

  För första gången har Uppsala uppmätt fler cykelresor än bilresor i tätorten.

  Som studentstad har Uppsala många cyklister. De senaste åren har de blivit ännu fler, samtidigt som antalet bilresor minskat. Andelen resor som sker med cykel är nu uppe i hela 36 procent, medan motsvarande siffra för bilresor har sjunkit till 34 procent.

  Förutom att cykeln tar mindre plats i stadsrummet, har den också väldigt låg miljö- och klimatpåverkan. Eftersom det är muskler som driver cykeln framåt, är utsläppen väldigt låga. Materialet är också väldigt lätt i jämförelse med en bil. En tung cykel väger tio kilo, medan en lätt bil sällan väger mindre än 1000 kilo.

  – Glädjande att fler cyklar – det är en vinst för Uppsalas miljö och för människor hälsa, säger Johan Lundqvist (MP), ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden.

   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.