Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Över 100 000 kommer att demonstrera för klimatet i New York i helgen

  I helgen kommer världens statschefer att besöka New York för att prata om klimatet. Över 100 000 personer beräknas samlas för att demonstrera för klimatet, skriver Fossil Free.
  Samtidigt ordnas över 2000 demonstationer runt om i världen av över 1400 organisationer. I många städer finns det redan planerade demonstrationer, men du kan även starta upp en egen via deras hemsida. Fossil Free har sammanställt en del av eventen som händer i världen. Här är några av dem:

  • Stockholm förväntas uppemot 800 personer tåga under festlig stämning genom innerstaden fram till Riksdagshuset för att uppmana till divestering ur fossilindustrin samt att politikernas vallöften hålls.
  • På landsbygden i Papua Nya Guinea: elever på en grundskola kommer att marschera till ett fyrtorn i närheten, som nyligen delvis har blivit översvämmat, på grund av havsnivåhöjning.
  • Lagos planeras en historisk klimatdemonstration på gatorna genom Afrikas största stad. Solidariska evenemang planeras samtidigt på landsbygden i Nigeria.
  • Australien kommer en klimatdemonstration att ske i Melbourne, varpå en grupp personer kommer att gå 700 km längs östkusten till landets huvudstad Canberra med slutdestination vid parlamentet, för att öka medvetenheten om klimatpåverkan.
  • Bogota, Colombia förväntas mer än 10 000 personer gå genom huvudstaden tillsammans och kräva handling av världens statschefer.
  • New Delhi kommer tusentals att ta över gatorna den 20 september för att kräva en övergång till förnybar energi.
  • Amsterdam kommer nederländska Fossil Free att besöka pensionsfonden ABP och fråga de anställda om de vill att fonden ska divestera ur fossilindustrin.

  På eventets samlingssida, People’s Climate March and Mobilization, står det:

  Vi kräver åtgärder, inte ord: vidta nödvändiga åtgärder för att skapa en värld med en ekonomi som fungerar för människor och planeten – nu. Kort sagt vill vi ha en värld som är skyddad från förödelsen av klimatförändringarna.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.