Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Överenskommelse inom EU om nya bilarna

  De allra flesta bilarna som tillverkas efter 2035 ska gå på el inom EU Foto: GoranH / Pixabay

  Konflikten inom EU efter Tysklands oväntade nej till förbudet mot förbränningsmotorer efter 2035 ser ut att vara löst.

  Det är Franz Timmermans som leder EU-kommissionens arbete med European Green Deal och arbetet för ett klimatneutralt EU 2050. Som ansvarig för EUs förhandlingar på klimatområdet, meddelar Timmermans idag under lördagen att en överenskommelse nåtts med Tyskland om att att alla nya bilar som säljs efter år 2035 ska vara koldioxidneutrala.

  Tyskland har under förhandlingarna varit emot att helt förbjuda förbränningsmotorn och endast tillåta elbilar. Överenskommelsen som nu gjorts innebär att e-bränsle blir tillåtet. Med e-bränsle avses i överenskommelsen drivmedel gjort på förnybar elektricitet, som då ska vara klimatneutral.

  Resultatet av förhandlingen med Tyskland är en breddning av den tidigare föreslagna definitionen av gröna bilar. Miljöeffekten av e-bränslen är starkt beroende av vilken el som används vid framställningen.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.