Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Pluras ålätande i TV kritiseras av Isabella Lövin

  Den europeiska ålen har minskat med mer än 95 procent de senaste tre årtiondena och arten är nu akut utrotningshotad.

  Isabella Lövin, EU-parlamentariker för Miljöpartiet, konstaterade i går glatt på Facebook att hennes betänkande om ålen gått igenom i parlamentet.

  ”Nu har Kommissionen fram till sista mars 2014 på sig att dels utvärdera utsättningar av ålyngel, och lägga fram ett nytt lagförslag som ska – med stor sannolikhet! – leda till ålens återhämtning”, skriver hon.

  Och tillägger:

  ”Och så råkade jag spaghetti-attackera Plura…”

  Lövin hänvisar till en intervju med Tidningarnas Telegrambyrå där hon ger en känga till rockartisten Plura Jonsson. Lövin säger här:

  – Jag såg det här Pluras kök för ett par veckor sedan, då de är i Barcelona och äter friterade ålyngel. En kommentar är att det smakar som överkokt spaghetti. Men då kanske vi kan äta överkokt spaghetti i sådana fall. Varför måste vi hålla fast vid att äta ett djur som enligt alla vetenskapliga kriterier är akut utrotningshotat?

  I en debattartikel i Kvällsposten skriver Lövin tillsammans med partikollegan och riksdagsledamoten Kew Nordqvist att den svenska regeringen snarast bör införa ett totalt stopp för ålfisket.

  ”Det som verkligen hotar traditioner med ålagillen är inte om vi stoppar ålfisket, utan om vi fångar och dödar den sista ålen”, skriver de.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.