Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Polens fracking ett stort misslyckande

  Den väntade frackingboomen uteblir, då Polens skiffergasindustri nu står inför en kollaps.

  Polen har de senaste åren varit frontfigur för den europeiska frackingindustrin, efter att USA 2011 förutspådde att landets skiffergasreserver var rikliga nog att driva landet i nästan tre århundraden framåt.

  Nu är läget helt annorlunda. Till följd av ogynnsam geologi, tekniska problem och bristande lönsamhet har nu flertalet skiffergasbolag lämnat Polen, skriver The Guardian. Antalet prospektioner har minskat med över 50 procent bara sen förra året. Beskedet välkomnas av miljöaktivister och stora delar av det polska folket.

  Supermiljöbloggen har tidigare skrivit om de stora folkliga protesterna, som bland annat fick Chevron att backa från sina frackingplaner.

  Den polska regeringen är däremot inte lika nöjda. Deras skattelättnader och ändringar i miljölagar har inte ens fått det statliga stödda bolaget PGNiG att behålla mer än fyra av sina totalt elva beviljade projekt.

  Vill du veta mer om vad fracking innebär, samt nackdelarna med det, så har Supermiljöbloggen skrivit mer om det här.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.