Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Protester för att rädda Råstasjön

  Solna kommun har långt gångna planer på att bygga 60 hus alldeles inpå Råstasjön. Detaljplanen som diskuteras är en del av Arenastaden. Planerna som Solna stad föreslår innebär att delar av den mycket värdefulla skogen norr om Råstasjön, en av Stockholmsområdets artrikaste fågelsjöar, ska avverkas, för att ersättas med husbebyggelse i form av 1800 bostäder.

  Planerna har möts av protester och Fältbiologerna, boende i närheten, Naturskyddsföreningen, Stockholms Ornitologiska Förening med flera har  tillsammans bildat Nätverket Rädda Råstasjön. Det har startats en namninsamling som Nätverket Rädda Råstasjön kommer att lämna över till stadsbyggnadsnämndens ordförande Anders Ekegren i samband med en demonstration den 28 februari klockan 18:00.

  Det Nätverket Rädda Råstasjön vill är både att planer på bebyggelse stoppas och att Råstasjön med omgivningar skyddas och görs till naturreservat.

  Vad kan du göra?

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.