Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Regeringen ger nytt uppdrag till Kustbevakningen och Havs- och vattenmyndigheten.
  Efter Greenpeace-rapporten ”Fiskare som fuskar”, och efter WWF:s fiskguide där nordhavsräkan ges rött ljus, har det varit en hel del debatt om det svenska räkfisket, nu senast exempelvis på SVT:s Debatt (30:40 in i sändningen).
  Under torsdagen beslutade regeringen att det ska införas bättre kontroller av räkfisket. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) säger i ett pressmeddelande att det inte är hållbart med ”en situation där någras olagliga agerande förstör för alla verksamma inom räkfisket”. Han tillägger:
  – Jag har tidigare påpekat att kontrollen måste bli bättre så att inte småräkor kastas överbord. Regeringen har därför i dag uppdragit åt Kustbevakningen tillsammans med Havs- och vattenmyndigheten att ta fram en särskild kontrollstrategi för räkfisket och inom ramen för uppdraget också se över kontrollmetodiken.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!