Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Regeringen välkomnar Vattenfalls brunkolsförsäljning

  Ligger i linje med bolagets hållbarhetsmål, menar den ansvarige ministern Mikael Damberg.
  I en interpellationsdebatt i dag i riksdagen mellan näringsminister Mikael Damberg (S) och Rickard Nordin (C) framgick att regeringen inte planerar att stoppa en försäljning av Vattenfalls kolkraftverk i Tyskland. I debatten förklarade Mikael Damberg saken på följande sätt:
  – Styrelsen för Vattenfall AB har tagit initiativ till att undersöka olika möjligheter att skapa en ny ägarstruktur för brunkolsverksamheten. Jag noterar att det ligger i linje med bolagets eget hållbarhetsmål om att reducera sina koldioxidutsläpp till 65 miljoner ton år 2020. Regeringen välkomnar därför detta initiativ.
  Någon vinst för klimatet blir det dock inte med en försäljning. När klimatmagasinet Effekt i våras frågade Vattenfalls förre vd Øystein Løseth om inte en försäljning skulle innebära att det är någon annan som tar över utsläppen lät det så här:
  – Det är klart att om det är så att vi säljer, och det blir någon annan som tar över, då blir utsläppen totalt sett inte mindre.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.