Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Rockström och Rosling blir vintervärdar i Sveriges radio

  Röstats fram av lyssnarna, som sägs ha stor kunskapstörst.

  Sedan 2011 är det Sveriges radios lyssnare som önskar sig vilka tidigare Sommarvärdar de vill höra i Vinter i P1.

  I år blir det bland annat Johan Rockström, professor i miljövetenskap, och Hans Rosling, folkbildare, föreläsare och professor, som får möjlighet att ha ett nytt program.

  – Mitt Vinter i slutet av detta avgörande år blir en summering av hur det har gått, säger Johan Rockström, vars program sänds den 28 december.

  – Jag ska berätta om mina två stora upptäckter: Att Sverige är en del av världen och världen en del av Sverige, säger Hans Rosling, som har sitt program en dag senare.

  Programchefen Bibi Rödöö säger i ett pressmeddelande:

  – Kunskap är verkligen stekhett när 2015 övergår till 2016. Världens folk och ledare står inför stora utmaningar och försöker förstå det komplexa för att kunna agera klokt. Denna kunskapstörst märks tydligt nu när lyssnarna önskar vilka Sommarvärdar de vill höra igen.

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.