Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Run for your life – tillsammans för klimatet!

  Vad kämpar du för i klimatfrågan? Spring, gå eller kryp tillsammans med andra miljökämpar från Kiruna till Paris. Alla får vara med för att tillsammans öka medvetenheten runt om i Europa för klimatfrågan.

  Riksteatern anordnar tillsammans med flertalet nationella och internationella miljöorganisationer eventet Run for your life, en stafett från Kiruna till Paris där alla kan vara med. Vare sig du är ung eller gammal, vältränad eller inte, elitlöpare, går tillsammans med dina barn eller tar dig fram på kryckor är du välkommen att följa med. Ju fler desto roligare!

  Den nionde november påbörjas stafetten som ska ta den symboliska samiska stafettstenen från fjällen utanför Kiruna till klimattoppmötet i Paris. 1000 personer kommer i egen takt ta sig fram en liten bit var längs vägen dygnet runt för något de brinner för i klimatfrågan. Allting kommer filmas i livesändning via eventets hemsida. Stafetten har sen sin målgång i den stora klimatmarschen som genomförs i Paris den tjugonionde november.

  Vissa springer för framtida generationer, vissa springer för platsen de lever på och älskar, vissa springer för sina nära och kära. Vad vill du springa för?

  Det finns fortfarande ett antal platser kvar runt om i Sverige för den som vill hålla stafettstenen och bilda en länk i den långa kedjan, men alla är alltid välkomna att följa med löparna en bit längs vägen. Utmed vägen kommer också lokala arrangörer anordna event de dagar stafetten passerar.

  Vill du läsa mer och se vilka områden stafetten passerar, gå in på hemsidan www.runforyourlife.nu. Där står allt om lokala event, vilka städer och andra platser vi passerar och vart det fortfarande behövs stafettlöpare.

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.