Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  S och M sämst om Vattenfall och kolkraften

  Foto: Greenpeace Sverige

  Greenpeace har ställt tre frågor om Vattenfalls kolkraft till sju riksdagspartier och Feministisk Initiativ. Bäst svarar Miljöpartiet och Feministiskt Initiativ. 
  Bakgrunden är att det statliga energibolaget Vattenfall vill bryta 1,2 miljarder kol från gruvor i östra Tyskland. Det skulle skapa koldioxidutsläpp som är lika stora som Sveriges utsläpp under 24 år.
  Greenpeace har frågat partierna om de kan ställa sig bakom att:

  1. ”Vattenfalls produktion av fossil energi ska fasas ut och alla planer på nya gruvor för att utvinna brunkol stoppas.”
  2. ”Vattenfall ska få ett nytt ägardirektiv som tydliggör att Vattenfall till och med 2030 ska ha ställt om hela sin ägarportfölj till 100 procent förnybar energiproduktion.”
  3. ”Vattenfall ska göra en klimatvinst genom att inte skjuta över problemen på andra. Existerande brunkolsverksamhet ska därför inte vara föremål för försäljning utan istället avvecklas.”

  Har nedan följer partiernas svar. För den som vill läsa partiernas svar i sin helhet så finns de här.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.