Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Så mycket kostar det att rädda klimatet

  Världen behöver åtminstone halvera sina utsläpp till 2050 för att kunna klara sig undan mycket farliga klimatförändringar, och det är fortfarande möjligt att göra de minskningarna om världen skulle investera 1 procent av den globala BNP:n årligen, det skriver en rapport från Imperial College som citeras av New Scientist.

  Bedömningen ligger i linje med tidigare utvärderingar från bland annat UNEP, även om en hel del miljöorganisationer menar att vi bör minska utsläppen ännu mer till 2050 för att kunna hamna på 1,5 graders uppvärmning istället för runt 2 grader. Forskarna menar att över hälften av ansvaret för minskningar ligger på fyra länder: USA, Kina, Kanada och Indien, men i slutändan behöver alla länder bidra om vi ska nå målet.

  Kostnaden för att göra minskningarna ligger enligt rapporten på runt två biljoner dollar varje år, eller en procent av den globala BNP:n. Mycket pengar kan man tycka, men beräkningar på bland annat Nicholas Stern från 2006 tyder på att om vi inte gör någonting kommer kostnaden för klimatförändringarna att hamna på upp emot 5 procent av BNP per år, så att satsa på en grön omställning verkar som en rätt bra affär.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!