Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Samarbete kring urspårad rovdjurspolitik

  Sverige, Norge och Finland har precis kommit överens om att man ska inleda ett djupare samarbete kring rovdjurspolitiken. Målet är att på sikt även få med sig Ryssland. Det rapporterar Dagens Nyheter:

  Det handlar bland annat om samarbete om sändarmärkning, övervakning av vargbestånd och flytt av genetiskt värdefulla vargar.

  Det blev resultat av ett gemensamt statssekreterarmöte i Stockholm på fredagen.

  Samtidigt enades statssekreterare från Sverige, Norge och Finland om att lyfta upp rovdjursfrågorna på högsta politiska nivå. De ska också försöka få med Ryssland i samarbetet.

  Frågan är hur mycket våra grannländer kommer tjäna på samarbetet. Delar av Sveriges rovdjurspolitik – de om vargarna – är nämligen olaglig. Den licensjakt som regeringen låtit genomföras blev ett fiasko. Friska vargar blev skjutna och forskare och experter har gång på gång sågat jakten och istället efterlyst fler vargar.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.