Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  San Diego satsar på 100 procent förnybar energi

  Foto: Skribent, Hanna Flennemo

  San Diego ligger redan i täten av de amerikanska städerna då det kommer till ren elproduktion. Nu driver stadens borgmästare, Kevin Faulconer, staden mot ambitionen att all energi ska vara förnybar 2035.

  USA:s presidentkandidater Ted Cruz och Donald Trump kallar klimatförändringarna för ”skitsnack”, ”religion” och en ”total bluff ”. Som republikan går San Diegos borgmästare, Kevin Faulconer, mot strömmen i sin kamp för en grönare framtid. Nu smids planer för att stadens energi ska vara helt förnybar 2035 och San Diego blir med det den största amerikanska staden att ha en sådan ambition. På sin Twitter skriver Faulconer bland annat att:

  Protecting our environment & building our greener future shouldn’t be partisan – it’s just the right thing to do.

  Stadens elproduktion är redan till 40 procent förnybar, såsom solenergi och vindkraft. Av USA:s städer rankas San Diego näst högst inom elproduktion från solenergi och staden siktar på att också reducera utsläppen av växthusgaser med 80 procent fram till 2050.

  Projektet kommer innefatta nya cykelsystem, miljövänlig kollektivtrafik och system för solceller på taken. Planen ska också innebära att hälften av stadens transporter blir elektriska och att nära 100 procent av metangasutsläppen från avlopp och vattenbehandling återvinns. Dessutom ingår ett initiativ att utöka plantering av träd med 35 procent för att absorbera koldioxid och ge skugga.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.