Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sjöstedt vill att regeringen samlar alla partier för samtal om Vattenfall

  Foto: Kalle Larsson

  Menar att det sannolikt finns stöd i riksdagen för en avvecklingsplan av den tyska brunkolsverksamheten. 

  Vänsterpartiets ordförande Jonas Sjöstedt menar att regeringen kommer svika klimatet om man går vidare med en försäljning av Vattenfalls tyska brunkolsverksamhet. I en intervju med Svenska dagbladet säger han att läget i riksdagen förändrats sedan det att både Liberalerna och Kristdemokraterna uttryckt att man kan tänka sig att ställa miljökrav på en köpare vid en försäljning.

  – Vi kan se hur både L och KD börjar backa från tidigare positioner och ställa miljövillkor. De verkar vara beredda att ompröva det här. Det innebär att om regeringen samlar ihop sig, släpper prestigen och gör en avvecklingsplan – då finns sannolikt stöd för den i riksdagen, säger Vänsterpartiledaren till Svenska dagbladet.

  Vattenfalls vd, Magnus Hall, har i en intervju med Miljöaktuellt i slutet av förra året meddelat att bolaget inte planerar att ställa några speciella krav på en eventuell köpare.

  – Vi har fullt normala krav på detta med utgångspunkt från de driftförutsättningar man har i Tyskland. Vi har inga andra krav. Den som köper det här ska naturligtvis ha möjlighet att utveckla det på det sätt de vill. Vi kan inte ställa några krav på vad de ska få eller inte få göra, utan det får köparen ta ställning till. Och framför allt kommer de ju leva under det som vi också gör i dag, nämligen tyska förutsättningar, sa Magnus Hall då.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.