Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sju ton elfenben i beslag senaste veckan

  Denna gång var det i Vietnam och i Kenya som smugglingen avslöjades.

  Den illegala handeln med hotade djur är en miljardindustri och ett av de största hoten mot många arters möjlighet till fortsatt existens. Som Supermiljöbloggen skrivit om tidigare så kommer det ofta rapporter om både rekord vad gäller dödade djur och rekord vad gäller beslag av djurdelar.

  Bara den senaste veckan har två stora smugglingsförsök avslöjats.

  Enligt nyhetsbyrån AP har myndigheter i Vietnam beslagtagit nästan två ton med elefantbetar. Det var i den norra hamnstaden Hai Phong som tullen förra veckan fann den illegala lasten i en container från Malaysia på väg till Kina.

  Ett annat beslag, som nyhetsbyrån Reuters skriver om, gjordes för några dagar sedan i Kenya, där fem ton med elfenben togs i beslag. Här hade 1 600 elfenbensbitar gömts i en last på väg till Turkiet. Enligt en tulltjänsteman så har smugglarna i större utsträckning börjat använda sig av transitländer som normalt sett inte associeras med elfenbenshandel för att på så sätt undvika myndigheterna misstänksamhet.

  Reuters skriver att tjuvjakten i Afrika har ökat kraftigt de senaste åren, där kriminella grupper dödar allt fler elefanter för att möta Asiens efterfrågan på elfenben men även noshörningshorn som bland annat mals ner till pulver för att användas i medicin.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!