Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  ”Sluta spola ner 1,4 miljarder snusprillor i toaletterna varje år”

  Svenskt Vatten vill få ett stopp på fulspolningarna.

  Avloppsreningsverken i Sverige är inte byggda för att ta hand om farliga ämnen som till exempel kadmium från snus. Det här gör att Svenskt Vatten, branschorganisationen som företräder kommunernas VA-organisationers intressen, nu går ut med uppmaningen att svenskarna måste sluta spola ner cirka fyra miljoner snusprillor eller påssnus varje dag.

  – Snus är vad vi kan se den vanligaste fulspolningen i Sverige och 1 100 ton skräp från snus är en helt onödig påfrestning på avloppsreningsverken, säger Anna Linusson, vd på Svenskt Vatten, i ett pressmeddelande.

  Enligt Svenskt Vatten är det många som slänger sitt snus på andra ställen än i en papperskorg då de tror att snus förmultnar och inte påverkar miljön eller naturen. Men detta är alltså felaktigt. Snus ska alltid slängas bland det förbränningsbara avfallet, skriver Svenskt Vatten.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.