Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Socialdemokraterna har presenterat ett förslag för fler jobb i skogsindustrin, minskade utsläpp av koldioxid och minskat oljeberoendeMen förslaget får kritik för att det leder till fler kalhyggen. 
  Satsningen presenteras som en del av nyindustrialiseringen av Sverige. Förslagen är

  1. En gemensam miljardsatsning från näringsliv och samhälle på klimatvänlig teknik. Det kan handla om produktion av andra generationens bioenergi och annan klimatvänlig teknik.
  2. Samfinansiera lokala projekt för till exempel biogas och andra generationens biodrivmedel.
  3. Öka andelen biodrivmedel i dagens diesel och bensin. Införa en miljöbonus för bilar som drivs av förnybara bränslen.

  Satsningen motiveras med att den svenska skogen idag växer  mer än vad som avverkas, att 25 000 nya jobb skulle kunna skapas i skogsindustrin och att andelen bilar som drivs på förnybara bränslen minskar.
  Skogsindustrin har senaste åren fått kritik för att kalhugga skog på ett miljövidrigt sätt. Stefan Löfven kommenterar i DN risken för negativa miljökonsekvenser med att säga

  Hur man avverkar måste avgöras myndigheter och de regler som finns. Vi avverkar inte för mycket, det är ingen överavverkning vi sysslar med i dag, vi har har en potential där. Sen hyggen och hur avverkningen görs rent tekniskt, det får andra avgöra. Men det ska ske på ett bra sätt, det ska ske enligt de regler som finns.

  I en debattartikel i Miljöaktuellt undrar Folkpartiets miljöpolitiska talesperson Karin Karlsbro om Miljöpartiet kan ”acceptera en socialdemokratisk skoggshuggarpolitik utan några ambitioner vad gäller miljöhänsyn?”

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!