Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Solenergianläggning i Pakistan blir största investeringen i landets historia

    Kommer börja leverera förnybar el i början av nästa år.

    Politikerna i Pakistan har gett klartecken för Quaid-e-Azam Solar Energy Park som ska anläggas utanför staden Bahawalpur i den pakistanska delstaten Punjab.

    Enligt flera medier, bland annat Daily Times, hölls under gårdagen en invigningsceremoni för projektet som nu ska dra i gång. I den första fasen beräknas 1 000 MW i installerad kapacitet byggas vilket kommer kunna ge el inte bara till Bahawalpur utan även till flera andra distrikt i södra Punjab.

    Muhammad Shahbaz Sharif, som är högste ansvarige politiker i delstaten, ska ha sagt att projektet kommer se investeringar på så många miljarder att det gör solenergiparken till den största investeringen i landets historia. Delar av de pengar som behövs väntas komma från europeiska och kinesiska investerare.

    Supermiljöbloggen har tidigare skrivit om grannlandet Indien som vill bygga världens största solenergipark, en anläggning som ska ha en installerad kapacitet på 4 000 MW. Som jämförelse kan man ta Sverige där det under 2012 installerades totalt 8,1 MW i solcellseffekt.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.