Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Stora subventioner till fossila bränslen

  Foto: (Public domain)

  2008 subventionerades fossila bränslen med 557 miljarder dollar, medan motsvarigheten för förnybara subventioner förra året låg på mellan 43-46 miljarder dollar.

  Ett av skälen till den rena energisektorn är så utsvulten på finansiering är att vanliga investerare oroar sig för att förnybar energi bara fungerar med direkt statligt stöd.
  Analysen visar att de globala direkta subventionerna för fossila bränslen är cirka tio gånger större än stödet för förnybar energi. säger Michael Liebreich, vd för New Energy Finance till Bloomberg.

  Undersökningen gjordes av Alex Morales för researchgruppen Bloomberg, och siffrorna från 2008 kommer från International Energy Agency.
  Enligt OECD subventionerade Sverige kol, olja, diesel och gas för 19 miljarder kronor 2011.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!