Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Svenskt Vatten uppmanar: Sluta släng mobiler, dildos och annat skräp i toaletten

  Svenskarna spolar varje år ner 7 000 ton skräp i sina toaletter.

  Våtservetter, tamponger, kondomer och tops, men även mobiltelefoner, leksaker, smycken och dildos – ja enligt Svenskt Vatten har svenskarna uppenbarligen inte lärt sig slänga skräpet där det hör hemma.

  Svenskt Vatten, som är branschorganisationen för vattentjänstföretagen i Sverige, skriver i ett pressmeddelande om Världstoalettdagen som infaller i dag. Runt 2,5 miljarder människor runt om i världen saknar tillgång till en toalett, något som för med sig förödande konsekvenser för många. Exempelvis beräknas att ett barn dör var 40:e sekund i sanitets- och vattenrelaterade sjukdomar.

  Problemet här i Sverige däremot, där i princip alla har tillgång till en toalett, är snarast att vi inte tar hand om vårt vatten. Det uppskattas nämligen att svenskarna varje år slänger runt 7 000 ton skräp rakt ner i toaletterna, plus en massa kemikalier. Nästan ett kilo per person och år alltså, vilket ställer till det för miljön.

  Den bästa hyllning du kan ge din toalett, skriver Svenskt vatten i samband med Världstoalettdagen, är att slänga skräpet där det hör hemma.

  ***

  Läs också: Rockys skapare designar toalett inför Världstoalettdagen

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.