Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sverige bäst i EU på batteriåtervinning

  De senaste åren har batteriåtervinningen i Sverige ökat explosionsartat – från 27 procent 2009 till 64 procent 2013. Det innebär att vi långt överstigit EUs mål på 45 procent till 2016 – och att vi är bäst i EU.

  Vi är däremot inte bäst i Europa. Schweiz, som inte är ett medlemsland, klår oss med 71 procent.

  2006 satte EU ett mål att 25 procent av medlemsländernas batterier ska återvinnas 2012, och att 45 procent ska återvinnas till 2016. 2012 ska alla länder utom tre (Cypern, Malta och Rumänien) ha nått målet, men trots det verkar alla undersökta länder utom fem (Sverige, Schweiz, Belgien, Luxemburg och Österrike) få svårt att nå 2016-målet på 45 procent. Resultaten är presenterade i en studie gjord på uppdrag av European Portable Battery Association.

  För medlemsländerna och Schweiz såldes det 211 000 ton batterier under 2013, medan 80 000 ton lämnades in. Det motsvarar 38 procent, jämfört med 25 procent inlämnade batterier 2010.


  Klicka här för att hitta till närmsta batteriåtervinning. Har du elprylar du vill bli av med och bor i Stockholm anordnar Batteriåtervinningen en elektrisk loppis där du kan återvinna, köpa, eller sälja till förmån för WWF nu i helgen.

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.