Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Sverige får bottenbetyg i ny granskning – fler skyddade havsområden behövs

  Regeringen måste lägga i en högre växel för att nå målet om att skydda minst tio procent av havsmiljön, menar Världsnaturfonden WWF.

  I förra veckan presenterade Världsnaturfonden en granskning (pdf) av hur länderna runt Östersjön hittills lyckats med målsättningen att skydda minst tio procent av havsmiljön till år 2020.

  Samtliga länder har mycket att göra, konstaterar WWF. Sverige har exempelvis endast skyddat 6,6 procent av vår del av Östersjön, och det befintliga skyddet är dessutom inte effektivt nog, menar WWF, som i rapporten pekar på att de svenska reservaten är ojämnt spridda och att väldigt få inkluderar fiskerestriktioner.

  – Vi är inne i ett kritiskt läge där Sverige måste lägga i en högre växel för att nå målet om att skydda minst tio procent av havsmiljön. Och det är avgörande att det inte enbart är ett skydd på papperet, säger Mattias Rust, enhetschef för vatten på Världsnaturfonden WWF, i ett pressmeddelande.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.