Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  ”Sveriges energiplan horribel”

  Sverige räknar med att öka sin energianvändning mest av alla EU-länder. Experten Göran Bryntse: ”Horribelt”.

  Energimyndigheten har tagit fram en energiplan för åren 2005-2020. I den räknar man med att Sveriges energianvändning kommer att öka – mer än alla andra EU-länder. Andra länder, däribland Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Italien och Spanien, räknar istället med en minskning.

  – Det är ju horribelt, i synnerhet som Sverige redan har en energianvändning som är en av de högsta per person, säger Göran Bryntse, ledare av EU-projektet REPAP, Renewable Energy Policy Action Paving the Way to 2020 till Ny Teknik.

  Från Energimyndigheten vill man inte jämföra Sverige med andra länder:

  – Medan andra kanske har räknat in troliga eller föreslagna styrmedel för att begränsa energianvändningen? säger Paul Westin, enhetschef på Energimyndighetens analysavdelning, och insinuerar därmed att den Svenska regeringen inte har för avsikt att använda sig av styrmedel för att begränsa energianvändningen.

  Supermiljöbloggen vill gärna veta varför inte Maud Olofsson, näringsminister, vill begränsa energianvändningen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.