Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  Axfood och Alight tar ett stort hållbarhetskliv framåt genom att påbörja bygget av Sveriges största solcellspark i Hallstavik. Detta är ett positivt exempel på hur företag kan integrera hållbarhet och förnybar energi i den egna verksamheten.

  Med en redan imponerande portfölj av solenergiprojekt, inklusive Sveriges största takbaserade solcellsanläggning i Bålsta och en omfattande solcellsanläggning i Landskrona, höjer Axfood nu ribban ytterligare. I samarbete med Alight tar de sig an uppgiften att bygga landets största markbaserade solcellspark.

  Denna park kommer att sträcka sig över 71 hektar – en yta som motsvarar 101 fotbollsplaner – och inrymma omkring 92 000 solpaneler. Med en total kapacitet på cirka 64 MW och en årlig produktion på 63 GWh, vilket kan förse över 12 600 svenska hushåll med förnybar energi.

  Tillgång till mer förnybar el på marknaden är avgörande för den gröna omställningen och Sveriges möjligheter att leverera mot klimatmålen, säger Åsa Domeij, Axfoods hållbarhetschef, i ett pressmeddelande.

  Den satsning som Axfood och Alight gör tillsammans i Hallstavik är unik. Alight ansvarar för att äga och bygga solcellsparken. De installerar all utrustning och ser till att allt fungerar som det ska. Axfood förbinder sig att köpa den el som anläggningen producerar. Målet är att ha solcellsparken i full drift redan våren 2024.

  Men det handlar inte bara om att producera förnybar energi. Axfood och Alight menar även att de har ett starkt engagemang för naturen och den lokala biologiska mångfalden. De har därför även arbetat fram en plan för att skydda och förbättra livsmiljön för de arter som finns i området.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!