Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Swedavia vill lägga ner Bromma flygplats

  Bromma flygplats blir kvar med motiveringen att flygplatsen ska användas för elflyg. Foto: Swedavia

  Det saknas förutsättningar för att fortsätta driva Bromma flygplats, slår Swedavia fast i en rapport som lämnas till regeringen idag. Men det statliga bolaget ställer samtidigt som krav att Arlanda borde byggas ut. Detta trots att vetenskapen tydligt visar att flygandet måste minska.

  Under måndagen lämnar Swedavia över en rapport till Näringsdepartementet om framtiden för Bromma flygplats. Slutsatsen är att det inte är motiverat att fortsätta driva flygplatsen i sviterna av corona.

  Rapporten innehåller en brasklapp om att Arlanda i sådana fall borde byggas ut, trots att vetenskapen gång på gång visat att mer flygande inte går i linje med Parisavtalet.

  Det yttersta beslutet om nedläggning av Bromma och eventuell utbyggnad av Arlanda hänger på politikerna i regeringen och Stockholms stad. Enligt uppgifter till DN finns det en överenskommelse mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet om att ingen ny bana på Arlanda behövs ”de närmsta åren”.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.