Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Tågkaoset fortsätter

  Nu visar det sig att tågkaoset, som varit ett stort problem under julrushen och skapat kraftigt missnöje hos SJ:s kunder, kommer att fortsätta.

  Bland annat kommer flertalet X 2000-tåg att ställas in.

  – Vi har inte längre några reserver. Tågen måste in för underhåll och kontroller, därför har vi valt att ställa in ett antal X 2000-tåg i ytterligare fem veckor, säger Ulf Walin, biträdande presschef på SJ AB.

  Kan detta ha att göra med någon av följande orsaker?

  – Att Sveriges tågunderhåll är sämst i Europa, och har en tågpolitik som SJ:s styrelseordförande Ulf Adelsohn jämför med Nazityskland.

  – Att det saknas en miljard kronor i tågunderhåll och att alliansen sänker anslagen till den.

  – Att vi har en finansminister som tycker att vägar är fem gånger viktigare än järnvägar och en infrastrukturminister som kort och gott inte verkar bry sig.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.