Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Trappa upp arbetet för biologisk mångfald? Absolut, om EU-parlamentet får välja!

  Foto: Public domain

  Omröstningen kring ett förbättrat arbete kring biologisk mångald röstades i tisdags igenom, vilket var tur då både rapporten som de röstade om och Världsnaturfonden säger att bevarandet har stort behov av att stärkas. Sverige var inte helt bidragande till det positiva utfallet. 

  EU-parlamentet hade i tisdags en omröstning kring om arbetet för biologisk mångfald skulle stärkas. Lyckligtvis röstade majoriteten medlemmar för förslaget, men fyra svenska parlamentariker, de tre moderaterna Anna-Maria Corazza Bildt, Gunnar Hökmark (namnet till trots) och Christopher Fjellner röstade tillsammans med kristdemokraten Lars Adaktusson i slutänden mot att trappa upp arbetet för biologisk mångfald.

  Enligt Världsnaturfonden är 60 procent av Europas djur och växter i dagsläget hotade. De fastslår att åtgärder måste sättas in för att skapa tillräckligt skydd och finansiering för att arter och livsmiljöer ska kunna återhämta sig till år 2020.

  Kampanjen Nature Alert har undertecknats av över en halv miljon människor och det glädjande utfallet av tisdagens möte ses som en framgång för Europas miljöorganisationer.

  Om EU-kommissionen följer parlamentets förslag återstår dock att se.

   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.