Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Tre kanonpoddar för vintermörkret

  När mörkret sprider sig över landet och julstressen ligger över våra hjärtan, kan det vara skönt att sätta sig i en bekväm fåtölj med ett kopp varm glögg och lyssna på en trevlig podcast om miljön. Här är några av SMB:s bästa poddtips!
  Gröna fingrar, svart jord
  Detta är en fin liten podcast som handlar om odling, självhushållning och en ekologisk livsfilosofi. Som de själv uttrycker det i tidskriften Åter: ”I podden blandas djupa samtal, tips på konkreta handlingar och dåliga skämt.” Perfekt för alla som drömmer om att odla sparris, mata tuppar och eller göra yoga soluppgången. Går att finna podcasts finns, på deras hemsida och på Instagram.
   
  Pippipodden
  Podcasten för alla fågelälskare där ute! Aktuella fågelnyheter, nördig fakta om fågelskådning och berättelser om spännande fågelupplevelser avhandlas av Podcastens programledare Christopher ”Gullet” Gullander och Anders ”Widde” Wirdheim. Rekommenderas för ett gott skratt och massa kunskap om fåglar från hela Sverige. Finns i Podcastappar och på via deras hemsida.
   
  Skarpt läge (Naturskyddsföreningen)
  I podcasten Skarpt läge pratar Isabelle Strengbom, digital kommunkatör på Naturskyddsföreningen, med olika kända svenska gäster om olika kritiska miljöfrågor i vår tid. Allt från bidöden till fossila bränseln. Bland gästerna räknas Björn Wiman kulturredaktör på Dagens Nyheter och Klimataktivisten Greta Thunberg. Finns där poddar finns och på Soundcloud.
   
  Så varför inte prova ett avsnitt eller två, och se vad du tycker!


  SMB uppmuntrar till miljövänlig julunderhållning. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete.

  >>Läs mer om vad vi vill göra här

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra