Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Tre miljöfilmer för lugna stunder

  Foto: Digidreamgrafix (CC-by-SA 3.0)

  När julhelgen över och mellandagarnas köphets sprids i sociala medier, varför inte istället sätta sig ner framför tv:n och njuta av en spännade film om miljön och klimatet. Här kommer tre tips från redaktionen på filmer att se i mellandagarna.
   
  Prinsessan Mononoke (1997)
  En klassiker från den japanska animationsstudion Studio Ghibli, som tar sig an frågor om naturens värde och industrialismens påverkan på lokalsamhällen i det feodala japan. Filmen kretsar den unga krigaren Ashitaka som försöker rädda en by från andar och naturförstörande banditer. Det är en spännande berättelse om konflikten mellan natur och civilisation i ett historisk Japan. Går att streama via TriArts filmtjänst.
   
  Into Eternity: A film for the future (2010)
  Detta är en filosofisk och tankeväckande dokumentär om konstruktionen av slutförvaret av kärnavfall på ön Olkiluotov i norra Finland. Med Kraftwerks kända låt Radioactivity i bakgrunden, får den oss tittare att ställa frågor om kärnkraftens hållbarhet, framtiden och hur vi kan tänka i tidsspann av flera hundra tusen år. Går att köpa på DVD på Discshop eller folkets bios hemsida.
   
  Day after tomorrow (2004)
  För de som känner sig dystopiskt lagda under julhelgen, kommer här en klassiker bland katastroffilmer. Världen svämmas över och orsaken är klimatförändringar. I USA måste klimatforskaren Jack Hill ta sig genom stormar och extremt klimat från Washington D.C till New York för att rädda sin son. Finns att streama på Netflix.
   
  Så slå er ner i soffan ett par timmar, och njut!

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.