Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  USA och Kina redo att skriva under klimatavtalet

  Foto: Pete Souza

  På torsdagen berättade USA och Kina att de tänker skriva under klimatavtalet från Paris nu i april. Beskedet är ett stort steg framåt för det globala klimatarbetet.

  Det faktum att världens värsta utsläppsbovar nu väljer att ställa sig bakom avtalet från december är en mycket positiv nyhet. De båda stormakternas val att skriva under klimatavtalet sänder starka signaler till andra länder. Det visar också att nyckeln till ett lyckat klimatarbete ligger i ”mindre snack och mer verkstad”, särskilt om vi vill klara det uppsatta tvågradersmålet.

  Klimatavtalet kommer att kunna skrivas under i ett års tid med början den 22 april. Det träder först i kraft när 55 länder, som står för åtminstone 55 procent av världens utsläpp, har gått med på det. Tillsammans står USA och Kina för 40 procent av de globala utsläppen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.